fbpx

Ontvoerde priester en seminarist na drie weken vrijgelaten

vrijdag, 01 september 2023
Nieuws
Een priester en een seminarist die ontvoerd waren in het bisdom Minna, in Nigeria, werden op woensdag 23 augustus vrijgelaten na drie weken gevangenschap. Pater Paul Sanogo en broeder Melchior Mahinini, respectievelijk afkomstig uit Mali en Tanzania, werden op 2 augustus ontvoerd in de staat Niger in Nigeria.
ACN-20181214-81371 Nigeria is een plas bloed

De Missionarissen van Afrika (ook bekend als de Witte Paters) melden in een verklaring: “Ze zijn beiden in orde, in leven en gezond, ondanks de traumatische ervaring die ze ondergingen in de handen van hun ontvoerders.” In de verklaring bedankt de religieuze missieorde verder iedereen die op welke manier dan ook betrokken was bij de bevrijding van de twee mannen, en in het bijzonder de diocesane autoriteiten voor het geven van de juiste adviezen, strategieën en logistiek. “We bidden voor de bekering van degenen die blijven denken dat de makkelijkste manier om geld te verdienen is door anderen pijn te doen.”

Ontvoering door bandieten is wijdverspreid in Nigeria. Hoewel priesters en geestelijken lang niet de enige slachtoffers zijn van dit soort misdrijven, zijn er in 2023 alleen al 13 van hen ontvoerd en later weer vrijgelaten. Bovendien werden dit jaar al twee Nigeriaanse priesters vermoord en worden er nog steeds drie priesters vermist die in voorgaande jaren werden ontvoerd.

De drie vermiste priesters zijn John Bako Shekwolo uit het bisdom Kaduna, die in 2019 werd ontvoerd; Joseph Igweagu uit het bisdom Onitsha, die in 2022 werd meegenomen; en Christopher Ogide uit het bisdom Umuahia, die ook in 2022 werd ontvoerd.