fbpx

Uw misintenties helpen arme priesters overleven

De Heilige Mis is het fundament van het Christendom. Het is voor Christenen van levensbelang ervoor te zorgen dat priesters zowel materieel als geestelijk kunnen overleven, In sommige landen zoals Congo, zouden de priesters zonder uw misintenties niet eens kleren en boeken kunnen kopen, of retraites kunnen bijwonen.

--> Klik hier om een misintentie of noveen door te geven <--

–> Klik hier om een misintentie of noveen door te geven <–

Regelmatig vraagt een bisschop ons om bezinningsdagen voor priesters mogelijk te maken. Zoals een bisschop in Sudan. Hij zei dat het hem pijn deed te zien hoe zijn priesters soms moeten leven – eenzaam en arm, in uiterst moeilijke omstandigheden. Soms moet een bisschop bij gebrek aan middelen machteloos toezien hoe priesters zich in dienst van de mensen uitsloven tot ze totaal uitgeput zijn. Priesters hebben momenten van gemeenschappelijke stilte nodig, van broederlijk gebed, van familiaire vertrouwdheid. De ziel van de priester moet opnieuw worden volgetankt, niet alleen geestelijk.

De uitwisseling van ervaringen en de openheid van hart onder broeders zijn ook menselijk gezien ontspannend en maken nieuwe krachten vrij. Er zijn landen waar priesters moeilijk kunnen reizen vanwege oorlogsgeweld. Dan moeten ze het dure vliegtuig nemen om deel te nemen aan een retraite.

Een bijzondere groep zijn de docenten aan de seminaries. Een grondige culturele en wetenschappelijke opleiding is van groot belang voor de toekomstige priester. Een langdurige studie bevordert de ontwikkeling van een rijpe persoonlijkheid. Daarvoor zijn goede docenten een absolute vereiste. Een universiteitsprofessor in Oeganda verdient ongeveer € 1.500 terwijl een docent aan een priesterseminarie amper € 150 krijgt. De docenten aan een seminarie hebben het echter zo druk dat ze zich daarnaast niet meer om een parochie kunnen bekommeren en geen andere activiteiten meer kunnen uitoefenen. Misintenties geven hen de armslag die ze daarvoor nodig hebben.

Versterk hun roeping!
Misintenties doen niet alleen de Kerk heropleven, maar geven ook de priesters opnieuw kracht. Ze voelen aan dat er een band van liefde wordt geschapen die ons allen met elkaar verbindt en concreet gestalte krijgt in de Heilige Mis. Het aantal priesters neemt overal ter wereld toe en daarmee ook de behoefte aan misintenties voor arme priesters. Misintenties versterken de roeping, ze ondersteunen de zorg voor de armen en ze verstevigen de solidariteit tussen u en de priesters. En, niet te vergeten, de priesters leggen aan God voor wat u op het hart heeft.

Wij vragen u om via Kerk in Nood een priester elders in de wereld te ondersteunen met uw misintentie(s). Dat kan makkelijk en veilig via het invulformulier hieronder. Liever telefonisch een misintentie doorgeven? Dat kan ook via (073) 613 08 20. Veel priesters zullen u oneindig dankbaar zijn.

Misintentieformulier

 • Hidden

  Misintenties

 • Novenen (9 opeenvolgende missen)

 • € 0,00
 • Persoonlijke gegevens

 • Hidden

  Misintenties

 • Novenen (9 opeenvolgende missen)

 • € 0,00
 • Persoonlijke gegevens

Webwinkel aanbieding

Huispaaskaars 2022

Haal Pasen in huis!

19,95

Doneer

Kerk in Nood steunt wereldwijd mensen via de Kerk. Maak een online gift over en steun ons.