fbpx

Nigeria: Ontvoerde priester Suleiman vrij

maandag, 08 juli 2024
Nieuws
Pastoor Mikah Suleiman, een priester in het noordwesten van Nigeria, is op zondagavond 7 juli vrijgelaten na meer dan twee weken gevangenschap. Hij is dankbaar voor het gebed van Kerk in Nood.
ACN0708 Nigeria pr Mikah Suleiman

De pastoor van de katholieke St. Raymond’s kerk in Damba, Zamfara State, was in de vroege uren van zaterdag 22 juni ontvoerd uit zijn pastorie in het bisdom Sokoto. In de dagen ¬†daarna groeide de angst voor zijn veiligheid, vooral nadat er een video was vrijgegeven waarin de gevangen priester waarschuwde voor bedreigingen om hem te doden.

In de videoboodschap verklaarde hij: “[De bandieten] vertelden me dat het doden van een persoon niet moeilijk voor hen is.” Hij voegde eraan toe: “Redt alstublieft mijn leven in de naam van God. Kijk naar mijn hoofd, kijk naar mijn benen. Ik was vastgebonden aan een touw en ik ben de enige op deze plek. Normaal gesproken verspillen ze geen tijd als ze iemand ontvoeren.”

Bij de aankondiging van zijn vrijlating bedankte bisschop Matthew Kukah van Sokoto Kerk in Nood (ACN) voor het bidden voor de veiligheid van pastoor Suleiman: “Heel erg bedankt [aan] de hele ACN-familie. Jullie liefde en steun betekenen zoveel.”

In een videoboodschap die gisteren op Facebook werd gedeeld, verklaarde ook pastoor Suleiman zelf dat hij in goede gezondheid verkeerde: “Ik wil jullie bedanken voor jullie gebeden en jullie steun voor mijn redding. Bij de gratie Gods, ben ik uit handen van de bandieten. Hartelijk dank.”