fbpx

Nieuw kantoor in Peru gevolg groeiend aantal donateurs

maandag, 29 april 2024
Nieuws
Op zaterdag 20 april opende de pauselijke stichting Kerk in Nood (ACN) een nieuw kantoor in Lima, de hoofdstad van Peru, waar het fondsen zal werven om meer dan 50 hulpprojecten van de Kerk in het land te ondersteunen.
acnperu-250424v2

Pater Anton Lässer, kerkelijk assistent van Kerk in Nood, vertelde EWTN dat ze als pauselijke stichting deelnemen “aan de unieke missie van de Kerk om de liefde van Christus naar iedereen te brengen en discipelen te maken”.

“Onze aanwezigheid hier in Peru is het resultaat van de jarenlange steun van onze lokale donoren. We hebben 23 kantoren in verschillende landen waar we financierings- en projectactiviteiten uitvoeren. In Peru financieren we zowel projecten als voeren we lokale activiteiten uit,” legde hij op 20 april uit tijdens de presentatie in de Nuestra Señora del Pilar parochie in het district San Isidro. “De reden voor het nieuwe hoofdkantoor is “om onze activiteiten om christenen in nood te helpen verder te ontwikkelen en om meer mensen bereid te vinden om onze zaak te steunen.”

María Inés Espinoza, directeur van ACN Colombia, die aanwezig was tijdens de presentatie, legde uit dat de instelling met een fysieke aanwezigheid in Peru een stap voorwaarts wil zetten zodat mensen vertrouwen blijven hebben in ons werk, ons hun hulp blijven geven en meer mensen zich bij ons aansluiten. “Het is belangrijk om te begrijpen dat we de Kerk alleen kunnen helpen door onze krachten te bundelen. Wij zijn de voorzienigheid voor elkaar. God legt vrijgevigheid in ons hart om anderen te helpen en wij fungeren als instrumenten om die hulp uit te voeren.”

Kerk in Nood (ACN) financierde vorig jaar 5.700 projecten ter ondersteuning van het pastorale en evangelisatiewerk van de katholieke kerk in 132 landen en heeft met Peru erbij kantoren in 24 landen. Peru is een van de Latijns-Amerikaanse landen die jaarlijks de meeste hulp ontvangt van deze stichting, met meer dan 70 goedgekeurde projecten tussen 2022 en 2023.