Dankzij uw donaties krijgen kinderen kerstcadeaus

donderdag, 14 december 2023
Nieuws
Om Kerstmis te vieren geeft Kerk in Nood 45.000 cadeaus aan kinderen in Syrië en Libanon
Christmas gifts (clothes ) for the children in Damascus, Aleppo, Homs, Hama, Kameshli, Hassakeh, Swidaa, Horan, Wadi Al Nadara- 2022

Dit jaar zullen 35.000 kinderen in Syrië en 10.000 in Libanon kerstcadeaus ontvangen in de vorm van dringend noodzakelijke kleding. Donateurs van Kerk in Nood (ACN) hebben meer dan een half miljoen euro ingezameld om kinderen in deze twee landen op Kerstavond te laten zien dat ze niet worden vergeten.

In beide landen is kleding voor veel mensen bijna onbetaalbaar geworden. Zuster Annie Demerjian van de Congregatie van Jezus en Maria, die al jaren samen met Kerk in Nood werkt, betreurt dat “veel gezinnen alleen maar kunnen dromen van nieuwe kleren! Om een broek, een overhemd en schoenen te kopen heb je in Syrië tegenwoordig twee maanden minimumloon nodig!”

Vanwege de oorlog en de dramatische economische situatie steunt Kerk in Nood het initiatief uit Syrië al sinds 2015. In Libanon is dit het derde jaar dat de stichting samenwerkt met religieuze ordes om kerstcadeaus uit te delen aan kinderen. Dit jaar gaat het initiatief in Libanon gepaard met het motto: “Als je geen vreugde kunt vinden, creëer het dan.”

Zuster Raymonda Saada van de Congregatie van de Zusters van Sint-Jozef van Lyon, werkte vorig jaar al mee aan dit initiatief in Libanon. Dankzij slim bekeer kocht ze kerstcadeaus voor 11.000 kinderen, in plaats van de geplande 10.000. De cadeaus werden tijdens vieringen aan de kinderen uitgedeeld om zo de kerstboodschap kracht bij te zetten. Ook dit jaar zullen jonge vrijwilligers de zusters helpen om de kinderen in kerststemming te brengen met liederen, gebed en Bijbelse opvoeringen.

“Ondanks de oorlog en de moeilijke situatie zullen ongeveer 500 kinderen in het zuiden van Libanon cadeautjes krijgen”, zegt Zuster Raymonda. “In mijn gebeden vergeet ik nooit de weldoeners van Kerk in Nood. Zonder u zouden we niets kunnen bereiken. Bedankt dat u in dit project gelooft. Dankzij u en al uw donaties is deze droom werkelijkheid geworden. We zijn er absoluut zeker van dat Jezus Christus u zegent, waar u ook bent; en met elk geschenk, met elke glimlach van een kind, ontvangt u een speciale genade. Wij danken u uit de grond van ons hart.”