Margaret verloor een oog en benen bij terreuraanslag op haar kerk

woensdag, 22 november 2023
Nieuws
Verpleegster Margaret Attah is de eerste persoon die de 'Courage to be Christian' onderscheiding van Kerk in Nood (ACN) in het Verenigd Koninkrijk ontvangt. De onderscheiding wordt op RedWednesday, woensdag 22 november, uitgereikt in de kathedraal van St. George in Southwark.
Maragaret Attah voor aanslag

Attah verloor beide benen en het zicht aan één oog toen op Pinksterzondag 2022 een bom afging in de St Francis Xavierkerk in Owo, Nigeria. Terreurbeweging Islamitische Staat in West-Afrika (ISWAP) eiste de verantwoordelijkheid op voor de aanslag. Daarbij openden de schutters ook het vuur op de aanwezigen. Ruim 70 mensen raakten gewond, waaronder Margaret Attah. Ze neemt de prijs in ontvangst namens alle kerkganger die onder de gruweldaad geleden hebben.

In een video vertelt de moeder van vier kinderen hoe lastig het is om naar de kerk te gaan. “Ik kijk de hele tijd rond. Het is niet gemakkelijk. Ik ben sindsdien nog maar twee keer naar de kerk geweest. Ik voel me onveilig.” Ondanks haar trauma vertelt ze dat haar geloof standhoudt.

Dr. Caroline Hull, nationaal directeur van Kerk in Nood (ACN) in het Verenigd Koninkrijk: “We zijn ontzettend blij dat Margaret naar het Verenigd Koninkrijk komt om onze gast te zijn en onze allereerste ‘Courage to be Christian’-onderscheiding in ontvangst te nemen. Onze harten en gebeden gaan uit naar iedereen die geleden heeft tijdens de aanval op de kerk.”