fbpx

Petitie tegen ‘onschuld’ Asia Bibi dinsdag voor rechters

vrijdag, 25 januari 2019
Nieuws
Het Pakistaanse hooggerechtshof houdt dinsdag 29 januari een hoorzitting over een petitie waarin het wordt opgeroepen om de vrijspraak van Asia Bibi te herzien.

Dezelfde rechters die verantwoordelijk zijn voor het beoordelen van de petitie hebben de christelijke vrouw eerder onschuldig bevonden. Zij verblijft nog steeds in Pakistan op een beveiligde plek en mag tot nader order het land niet verlaten.

De christelijke moeder werd in 2009 door een lagere rechtbank tot de doodstraf veroordeeld voor minachting van de profeet Mohammed. Ze was gearresteerd na een ruzie met een aantal collega’s waarbij ze haar eigen christelijke geloof verdedigde. In oktober 2018 verklaarde het Pakistaanse hooggerechtshof haar onschuldig.

In de daarop volgende dagen leidden protesten door islamitische radicalen tot uitbarstingen van geweld. Om de escalatie van geweld te voorkomen, stemde de regering van president Imran Khan in met de herziening van het vonnis door de hoogste rechters. Sindsdien verblijft Bibi op een beveiligde plaats. Van haar familie kon alleen haar man haar omhelzen. Haar vier dochters verblijven in het buitenland en haar advocaat is naar Nederland gevlucht. 

Onlangs hebben 500 Islamitische imams een verklaring ondertekend waarin staat dat de Asia Bibi-zaak met de grootste urgentie moet worden opgelost.

Bron: AsiaNews