fbpx

Weduwe van recent gedode christen aan verdriet bezweken

maandag, 24 juni 2024
Nieuws
Met groot verdriet is Kerk in Nood (ACN) geïnformeerd over het overlijden van de weduwe van wijlen Nazir Masih. Hij kwam tragisch om het leven tijdens een aanval na een vlase beschuldiging van blasfemie in Sargodha. Alla Rakhi bezweek gisteren aan verdriet en depressie over de dood van haar man.
20240604 Pakistan

De tragedie die de familie Masih trof, heeft verstrekkende gevolgen op het leven van velen in Mujahid Colony. Diverse gezinnen zijn nog steeds ontheemd, bedrijven zijn gesloten en banen zijn verloren gegaan. Daardoor is een rimpeleffect van ontbering en wanhoop binnen de gemeenschap ontstaan.

Pakistan kampt met het voortdurende misbruik van de blasfemiewetten, die angst en geweld blijven veroorzaken. Slechts enkele dagen geleden nog werd een moslimman op brute wijze gedood door een menigte in het gebied Madyan na beschuldiging van ontheiliging van de Koran. Dit incident benadrukt de dringende behoefte aan gerechtigheid en bescherming voor alle gemeenschappen in Pakistan.

Kerk in Nood (ACN) roept vrienden en weldoeners op om te bidden voor christenen in Pakistan in deze moeilijke tijden. Moge God kracht en troost geven aan alle getroffenen en hen door deze moeilijkheden heen helpen.