fbpx

Pakistan: Hulp voor het afbouwen van een kerk in Issanagri

Project
In Issanagri staat een kleine kapel, veel te klein voor het aantal gelovigen. De gelovigen zijn nu zelf maar begonnen met het bouwen van een grotere kerk. De parochiepriester heeft ons om hulp gevraagd.
ACN-20190129-83011Faisalabad

De dorpelingen moeten daar grote offers voor brengen o.a. het houden van collectes wat niet veel opbrengt omdat de bevolking erg arm is. Verder moeten zij al zo hard werken om hun gezin te kunnen onderhouden dat zwaar werk voor de kerk ook offers vraagt. Maar ondanks hun inspanningen en hard werken is pas een deel van de kerk klaar. De Heilige Mis wordt nog altijd in de open lucht gevierd, tussen de gedeeltelijk opgetrokken muren, waar geen beschutting is tegen de brandende zon of de stromende regens of tegen de bijtende kou in de winter.

De parochiepriester, Pater Waseem Walter, heeft de hulp van Kerk in Nood ingeroepen om eindelijk hun kerk te kunnen afbouwen. Hij schrijft: “Het is heel hard nodig dat deze kerk eens klaar komt.” Wij hebben hem hulp beloofd en de mensen waren overgelukkig toen zij hoorden dat wij willen helpen. Nu vragen wij uw hulp om de € 11.000 bij elkaar te krijgen die wij hen hebben beloofd.

Issanagri is een van de dorpen die behoren tot de Hemelvaart parochie. Deze parochie ligt zelf in het dorp Chak 7, behorend tot het bisdom Faisalabad. In de hele parochie wonen 6000 Katholieke gelovigen; Issanagri zelf telt 300 Katholieke gezinnen. d.w.z. rond de 1.500 Katholieken. Het dorp bevindt zich op ongeveer 10 km afstand van het parochiecentrum, dat betekent een hele wandeling naar de parochiekerk.

Wilt u de gelovigen van in Issanagri helpen hun kerk af te bouwen? Doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van code: 328-01-19. Uw gift wordt gebruikt voor dit project of soortgelijke projecten in de regio.