Kom naar de Avond van de Martelaren

donderdag, 19 januari 2023
Nieuws
Op vrijdag 31 maart gedenken we de mensen die het afgelopen jaar zijn gedood om hun geloof in Christus. Aansluitend aan de Eucharistieviering om 19 uur, bidden we samen de kruisweg, afgewisseld met muziek, getuigenissen en overwegingen. 
Kikz header AvdM2023

Ook dit jaar bent u van harte welkom in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam (tegenover Centraal Station) voor een avond van gebed voor wie in 2021 hun leven lieten vanwege hun geloof in Christus.

Dit jaar hoort u onder meer getuigenissen uit Congo, Mexico en Nigeria. De Congolese zuster Marie-Sylvie had voor de jihadisten kunnen vluchten. Ze bleef echter bij haar patiënten en waarschuwde haar medeparochianen. In Mexico werden twee Jezuïeten vermoord die een reisleider wilden beschermen toen deze hun kerk invluchtte. En in Nigeria werden agelopen jaren tientallen priesters ontvoerd. Drie van hen kwamen niet levend terug.

Voor de nabestaanden is hun getuigenis van blijvende waarde, zoals u uit hun verhalen zelf kunt horen. Bidt u mee voor alle gelovigen die het afgelopen jaar het leven lieten én voor hun vervolgers? Kom dan ook en schrijf u hier in!