fbpx

Gulle steun helpt 464 gezinnen getroffen door rellen in Jaranwala

dinsdag, 17 oktober 2023
Nieuws
Dankzij de vrijgevigheid van donateurs van Kerk in Nood (ACN) krijgen de slachtoffers van de antichristelijke rellen die op 16 augustus plaatsvonden in Jaranwala, Pakistan, hulp. In eerste instantie worden 464 gezinnen geholpen met noodhulp. Een deel ontvangt steun bij de renovatie van huizen.
Mass exodus as mob burns churches and homes in Jaranwala - Pakiistan

Volgens het plaatselijke bisdom Faisalabad werden de rellen op 16 augustus aangewakkerd door een valse beschuldiging van godslastering. Geruchten deden de ronde dat een man en zijn zoon de Koran oneerbiedig hadden behandeld door hun foto’s op de pagina’s te plaatsen. Daarop vielen bendes veel christenen in hun huizen en gebedshuizen aan.

De lokale autoriteiten deden niets om het geweld te stoppen en de aanvallers blokkeerden de wegen naar Jaranwala om te voorkomen dat hulp van buitenaf de slachtoffers zou bereiken.

Wonder boven wonder kwamen er geen mensen om bij de aanvallen. Honderden gezinnen moesten vluchten en verloren al hun bezittingen en hun middelen van bestaan.

Het bisdom heeft 464 families geïdentificeerd die in hoge nood verkeren. “De levens van deze mensen zijn in groot gevaar, omdat ze worstelen om te overleven te midden van immense ontberingen”, zei de bisschop van Faisalabad, bisschop Indrias Rehmat tegen Kerk in Nood.

Het bisdom heeft een plan opgesteld om hen eerst noodhulp te bieden en vervolgens hulp om hun leven weer op te bouwen. De gezinnen ontvangen daarom eerst basisbenodigdheden zoals kleding, keukenapparatuur, beddengoed en matrassen en schrijfgerei voor schoolkinderen. Ook draagt de organisatie, dankzij gulle donateurs, bij aan riksja’s en motorfietsen voor chauffeurs en bezorgers wiens voertuigen tijdens de aanvallen werden vernield.

In een later stadium wordt ook bijgedragen aan de renovatie van huizen die door de meute vernield werden. “We kijken uit naar de samenwerking met Kerk in Nood om het lijden van deze onfortuinlijke slachtoffers te verlichten,. We betuigen onze oprechte dankbaarheid aan de weldoeners voor uw aandacht en medewerking in deze zaak”, besluit mgr. Rehmat.