fbpx

Asia Bibi vrij: familie dankt God voor vrijspraak

woensdag, 31 oktober 2018
Nieuws
De Pakistaanse Asia Bibi, die vanwege valse beschuldigingen over het beledigen van de profeet Mohammed de doodstraf wachtte, is vrijgesproken door het Hooggerechtshof.

Door John Newton en John Pontifex

De man en dochter van Asia Bibi hebben vandaag het nieuws van haar vrijspraak omschreven als het ‘meest geweldige moment ooit.’ Zij danken God voor het beantwoorden van hun gebeden. Joris van Voorst tot Voorst, directeur van Kerk in Nood Nederland: "Het biedt hoop aan de christelijke minderheid in Pakistan dat het recht zegeviert. Tegelijkertijd is het diep triest dat het acht jaar heeft moeten duren voordat Asia vrijkwam."

Familie dankbaar
Enkele minuten na de bekendmaking van de uitspraak vertelde de dochter van Asia Bibi, Eisham Ashiq (18), aan Kerk in Nood over haar blijdschap. "Dit is het meest geweldige moment ooit. Ik kan niet wachten om mijn moeder te omhelzen en het met mijn familie te vieren. Ik ben God dankbaar voor het verhoren van onze gebeden." De man van Asia en de familie van Bibi zijn volgens Eisham overweldigd met vreugde.

Asia vals beschuldigd
Het Hooggerechtshof van Pakistan heeft vanochtend de doodstraf over de Katholieke Bibi uit Punjab vernietigd. In 2010 was zij de eerste vrouw in het land die ter dood was veroordeeld wegens godslastering. Het Hooggerechtshof verklaart daarmee de uitspraak nietig die Asia Bibi uit 2010 ontving voor het beledigen van de moslimprofeet Mohammed, een misdaad die bestraft kan worden met de dood overeenkomstig artikel 295 C van de Pakistaanse strafwet, een deel van de zogenaamde godslasteringwet. Asia werd beschuldigd van godslastering na een ruzie met moslimmedewerkers die zeiden dat ze als christen een gewoon kopje water had besmet door ervan te drinken.