Al 500 kerken en moskeeën doen mee met Franciscan Call 4 Peace

dinsdag, 01 oktober 2019
Nieuws
De aartsbisschop van Lahore had in België een ontmoeting met geëmigreerde moslims. Samen roepen ze op tot deelname aan de Franciscan Call 4 Peace.
20120117_004

Aartsbisschop Sebastian Francis Shaw van Lahore in Pakistan weet wat religieuze discriminatie betekent. De christelijke minderheid in zijn land is geregeld het doelwit van aanslagen en valse beschuldigingen op basis van de wet op heiligschennis. De ontmoeting onlangs in Antwerpen, onder meer met de voorzitter van de Pakistaanse moskee, was voor beide partijen betekenisvol.

FranciscanCall4Peace
De abdij van Westvleteren, de broeders van Tibériade en de militaire kapel van Brussel. Het zijn maar enkele van de bijna 400 kerkgemeenschappen en moskeeën die zich aansluiten bij de Franciscan Call 4 Peace. Dit franciscaanse initiatief herdenkt de historische en legendarische ontmoeting van de heilige Franciscus met sultan Malek al-Kamil in 1219 in Egypte tijdens de vijfde kruistocht.

Vrijdag 4 oktober zullen dan ook honderden kerkklokken luiden om 14 uur, wanneer moslims bijeenkomen voor het vrijddaggebed. In eenzelfde geest zal er gebeden worden voor vrede en meer begrip tussen de godsdiensten. In Antwerpen zal na een getuigenis van Mohamed El Bachiri om 15.30 uur de officiële inwijding van de Vredesklok plaatsvinden in de tuin van Pax Christi. In Leuven zal om 15uur het beiaardstuk Saint Francis’ trial, dat speciaal ter gelegenheid van de actie door Jo Coenen werd gecomponeerd, uitgevoerd worden op de universiteitsbeiaard.

FranciscanCall4Peace is een gezamenlijk initiatief van TAU-Franciscaanse spiritualiteit vandaag en KaVIS. De actie wordt ondersteund door onder meer Pax Christi Vlaanderen en Orbit vzw. Ontdek alle deelnemende plekken op FranciscanCall4Peace.

Bron: Kerknet