fbpx

Aanval op Christenen na weigeren werk vanwege discriminatie

dinsdag, 28 juni 2022
Nieuws
Een groep Moslims in Pakistan heeft een christelijk gezin aangevallen nadat zij weigerden voor hun discriminerende landeigenaar te werken. Sattar Masih en zijn zoon Azhar werkten in het huis van Khuram Yasin. Toen zij vanwege herhaaldelijke gevallen van discriminatie vanwege hun geloof en geweld ontslag namen, werd Azhar beschuldigd van het stelen van een prijskip.
20220628 Pakistan Khalida-Sattar-Azhar

Landeigenaar Yasin wilde dat zij voor hem bleven werken, maar nadat vader en zoon eind maart nogmaals weigerden, beschuldigde hij Azhar Masih van het stelen van een prijskip ter waarde van 210.000 roepies (duizend dollar). Na de aangifte door Yasin arresteerde de politie Azhar, maar hij werd al snel vrij te laten wegens gebrek aan bewijs. Een maand later zette de politie, onder druk van religieuze en politieke contacten van Yasin, de aangifte tegen Azhar door, en arresteerde hem opnieuw.

Moeder geraakt door messteek
Zijn ouders gingen daarop naar het huis van Yasin om hem te vragen de aanklacht in te trekken, waarbij zij volhielden dat hij onschuldig was. Op dat moment werden ze aangevallen. Yasin’s medewerkers vielen de Christenen aan met geweren, messen en stokken. Khalida, de moeder van Azhar, liep een messteek aan haar rechterarm op en een vrouw trok met geweld haar oorbellen uit.

Sattar Masih diende een klacht in bij het politiebureau van Thikriwala en legde het medisch rapport van zijn vrouw over uit het ziekenhuis van Faisalabad waar zij was opgenomen. De politie deed niets.

Toen haar toestand verslechterde, moest Khalida terug naar het ziekenhuis. Op dat moment besloot Sattar zich tot de Human Rights Focus Pakistan (HRFP) te wenden. Dankzij de tussenkomst van de mensenrechtenorganisatie werd Azhar op 7 mei vrijgelaten uit de gevangenis. Wel begon de familie doodsbedreigingen te ontvangen. De familie stapte daarop naar de politie, maar die weigerde actie te ondernemen.

Eind mei diende het echtpaar een verzoekschrift in bij de districtsrechtbank. Tijdens een hoorzitting, afgelopen vrijdag, gelastte deze de politie om de mensen die beschuldigd worden van het bedreigen van de Masih’s te dagvaarden zodat zij op de volgende hoorzitting zouden verschijnen.

Bron: AsiaNews