fbpx

Aanval katholieke school na zelfmoord Hindoe-leerling

maandag, 01 april 2019
Nieuws
Een menigte van meer dan 200 extremisten viel dinsdag 26 maart een katholieke school in Tamil Nadu aan. Ze mishandelden de aanwezige na de zelfmoord van een 15-jarig Hindoestaans meisje, een student van de school.
20190326-Aanval-Little-Flower-High-in-Chinnasalem-India

Het jonge meisje pleegde zelfmoord in haar dorp Kallakurichi, in de buurt van Chinnasalem op maandag 25 maart. De politie werd hierover geïnformeerd door haar ouders. Volgens klasgenoten vertelde het meisje dat ze vreesde dat ze het niet goed zou doen op haar schoolexamens en dat als gevolg daarvan haar ouders boos zouden worden.

De ouders van het meisje en leden van de "Rashtriya Swayamsevak Sangh" (RSS) een extremistische Hindoe-beweging gingen naar de school en vielen de Franciscaanse zusters van het Onbevlekt Hart van Maria aan. Ze beledigden en mishandelden hen. Vier zusters en twee personeelsleden van de school zijn opgenomen in het ziekenhuis, aldus zuster Asir, de provinciaal van de Franciscanessen.

De school ligt vlakbij het politiebureau, maar tot nu toe is er geen actie ondernomen door de politie. Een commissie van advocaten en priesters is opgericht om de zaak te bestuderen. Het lijkt erop dat de ouders de zusters eerder om geld hebben gevraagd als "compensatie" en dat ze na hun weigering contact hebben opgenomen met de RSS-activisten. Zuster Asir vraagt ​​de politie om het onderzoek te versnellen. De lokale Kerk is klaar om protesten te organiseren, zodat de aanval niet ongestraft blijft.

Bron: Fides