fbpx

Zuster over covid: “Advertenties om weeskinderen te adopteren”

dinsdag, 11 mei 2021
Nieuws
In een brief aan Kerk in Nood schrijft zuster Christin, sinds lange tijd aanjager van de Small Christian Communities (SCC) in India, over de rampzalige gevolgen van de covid19-pandemie in India. 
Construction of St. Mary's Village Church at Berajan under Balipara Parish

“Beste vrienden, Hierbij deel ik met u onze ervaring over de situatie in India als gevolg van de Covid pandemie. Wij in India maken een verschrikkelijke crisis door, die ik nog nooit in mijn leven heb meegemaakt. Het is een eenvoudige, trieste ineenstorting van een heel systeem, vooral van de hele infrastructuur van de gezondheidszorg. De paniek onder alle klassen van de Indiërs is voelbaar. Dagelijks komen er berichten binnen over het overlijden van zusters en priesters, die medewerkers, vrienden en leken-animatoren bij de kleine christelijke gemeenschappen waren. Wanhopige patiënten staan in de rij voor de eerste hulp in grote Indiase steden, wachtend op bedden en zuurstof. Mensen sterven door gebrek aan zuurstof. Indiase artsen zijn wanhopig om toegang te krijgen tot zuurstof en zuurstofflessen om patiënten in leven te houden.

In de tweede golf van de Covid-pandemie hebben veel mensen geen symptomen vertoond, maar toch vallen ze plotseling neer en sterven. Dit maakt de besmetting en verspreiding van de ziekte sneller en laat ons in een hulpeloze situatie Een advertentie in de sociale media over de adoptie van kinderen die wees zijn geworden door de dood van de ouders van het gezin is hartverscheurend. Een zeer trieste situatie.

Onze bisdommen en religieuze congregaties komen samen, als task force, om aan de zijde van onze mensen te staan om door middel van onze instellingen en middelen medische zorg te bieden aan de door Covid getroffen patiënten. We bieden 24 uur per dag counseling om de angst en paniek onder onze bevolking te bezweren, vooral onder de armen. We proberen ook mensen eten te geven die geen voedsel hebben. Op sommige plaatsen worden ambulances ingezet om de patiënten naar het centrum te brengen. Wij, in India, hebben uw gebed nodig. Beste vrienden van Kerk in Nood, mag ik nederig om jullie gebed vragen? Dat de Heer ons mag helpen om manieren en kracht te vinden om onszelf en onze mensen te beschermen. Jullie hebben ons altijd bijgestaan in onze pijn en ons lijden. Laten we verenigd zijn in gebed. Dank u. God zegene u, vrienden. Zr. Christin, Heilig Kruis.”