fbpx

Zo’n 30 christenen in Uttar Pradesh vervolgd voor ‘bekering’

maandag, 26 juli 2021
Nieuws
De politie in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh arresteerde onlangs negen Christenen omdat ze de controversiële anti-bekeringswet van de staat zouden hebben overtreden. De wet stelt religieuze bekering strafbaar en weigert borgtocht aan beschuldigden.
20210319 India_stop_attacks_churches

Volgens International Christian Concern (ICC), een christelijke belangengroepering, die melding maakt van een recente toename van anti-christelijke klachten zijn daarmee deze maand 30 Christenen gearresteerd, een forse toename ten opzichte van de tijd ervoor.

ICC citeert een van de Christenen, Sadhu Srinivas Gautham, die zei dat ongeveer 25 Hindoe-radicalen afgelopen zondag een gebedsbijeenkomst in de stad Gangapur bestormden en de aanwezigen ervan beschuldigden Hindoes onder dwang tot het christendom te bekeren. “Ze gingen tekeer tegen mij,” zei Gautham. “Het was alsof ze me ter plekke wilden vermoorden. De politie arriveerde echter en begeleidde ons naar het politiebureau.” Daar werden Gautham en zes andere Christenen aangeklaagd wegens overtreding van de anti-bekeringswet. “Ze zeiden dat we ons christelijk geloof moesten afzweren en terug moesten keren tot het hindoeïsme.”

Volgens de anti-bekeringswet, die in februari vorig jaar werd goedgekeurd, is “Ghar Wapsi” (thuiskomst), de herbekering tot het Hindoeïsme, geen gedwongen bekering, ook al gaat die vaak gepaard met bedreigingen en intimidatie.

Op 21 juli werd een pastor die een weeshuis runt, samen met zijn vrouw en broer gevangen gezet. Politieagenten namen de kinderen die in het weeshuis waren ondergebracht in hechtenis. “Het is betreurenswaardig dat religie een instrument van de politiek is geworden”, zei een christelijke leider in Uttar Pradesh, geciteerd door de ICC. “Politici hebben een onderwerp nodig voor hun komende verkiezingen en de media hebben een sensationeel verhaal nodig. Beiden profiteren, maar onschuldige mensen betalen de prijs, of het nu Moslims of Christenen zijn.”

Bron: Asianews/ICC