Zevende moord op Mexicaanse priester dit jaar

woensdag, 17 oktober 2018
Nieuws
Het aartsbisdom van Tijuana in het noorden van Mexico heeft de dood bevestigd van pr. Ímar Arturo Orta, die naar verluidt op 12 oktober is vermoord.
20181017-Vermoorde-priester-Ícmar-Arturo-Orta

Volgens lokale media was de priester reeds drie dagen vermist toen zijn lichaam door autoriteiten werd gevonden in een verlaten auto met meerdere wonden door kogels. Pr. Ícmar Arturo Orta was pastoor van de parochie St. Louis Koning van Frankrijk in Tijuana, in de staat Baja California. Een anonieme ambtenaar van het openbaar ministerie heeft tegenover Associated Press gezegd dat de dood van de priester wordt onderzocht als moord. 

In een verklaring gepubliceerd op 14 oktober uitte aartsbisschop Francisco Moreno Barrón van Tijuana zijn "diepe bedroefheid" over de dood van de priester. Hij vertelde de katholieken dat hij zodra hij betrouwbare informatie had over de omstandigheden rondom pr. Arturo’s dood, hij deze openbaar maakt: "De dood van pater Arturo is een groot verlies voor ons aartsbisdom, maar vooral een zeer grote kwelling voor u in de parochiegemeenschap." Hij zei dat hij wist de parochiegemeenschap zal de herinnering aan hun priester levend houden. "Jullie zullen hem in het hoofd en hart levend houden."

"We vragen God onze Vader om eeuwige rust voor pr. Ícmar en dat de Heer zijn familie en zijn parochiegemeenschap de kracht en troost biedt van geloof en hoop", heeft de Mexicaanse bisschoppenconferentie in een verklaring laten weten. "We vertrouwen erop dat de bevoegde autoriteiten duidelijk maken wat er met onze broederpriester is gebeurd en dat zij dienovereenkomstig handelen."

Pr. Arturo is de zevende priester die dit jaar werd gedood. Ook worden in Mexico momenteel twee priesters vermist.

Bron: CNA