fbpx

Zes ontvoerde zusters bevrijd

maandag, 15 januari 2018
Nieuws
Bij een politieoperatie in Nigeria zijn zes vrouwelijke religieuzen bevrijd die twee maanden geleden gevangen zijn genomen.
20180115-Sisters-of-the-Eucharistic-Heart-of-Jesus

De zusters werden op 13 november 2017 ontvoerd uit het klooster van het Eucharistisch Hart van Jezus in Iguoriakhi. Onbekende schutters namen de zusters Roseline Isiocha, Aloysius Ajayi en Frances Udi samen met drie aspiranten gevangen. Zuster Ajayi werd als eerste vrijgelaten, enkele uren later gevolgd door de anderen.

"We zijn gelukkig. Glorie aan God", aldus de moeder-overste van het klooster, moeder Agatha Osarekho. "Het gaat prima met hen. Ze krijgen medische controle in een ziekenhuis." De ontvoerders vroegen een losgeld van $ 55.000 voor terugkeer van de zusters, maar deze betaalden niet. Hoewel de criminelen niet gevangen werden genomen, prees zuster Agatha de inspanningen van de autoriteiten.

Pr. Kevin Oselumhense Anetor, priester van het bisdom Uromi vanwaar de vrouwen werden ontvoerd, poste op Facebook zijn dankbaarheid aan "alle mannen en vrouwen van goede wil die achter de schermen onvermoeibaar werkten aan en baden voor de vrijlating van onze zusters." Hij loofde in het bijzonder de moeder-overste voor haar geduld en sterke wil en haar zusters voor hun solidariteit tijdens deze dagen van beproeving, maar bedankte ook de katholieke en niet-katholieke wereld voor de waakzaamheid en gebeden.

Paus Franciscus vroeg bij zijn Angelusgebed op 17 december ook om aandacht voor het lot van de religieuze vrouwen en bad voor hen. De Italiaanse missionaris en pater Maurizio Pallù, die eerder in Nederlad werkte, werd een maand eerder gedurende een week gekidnapt in de staat Edo. Een priester in een andere Nigeriaanse staat, pr. Cyriacus Onunkwo, werd in september nog ontvoerd en vermoord.

Bron: KNA/EWTN