VS eren imam voor redden van 262 christenen

maandag, 22 juli 2019
Nieuws
De 83-jarige imam Abubakar Abdullahi uit Nigeria verborg 262 christenen in zijn huis en moskee toen ze werden aangevallen door islamitische veehoeders.
20190722-Nigeria-imam-redt-christenen

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verleende de International Religious Freedom Award aan een 83-jarige moslimleider die het leven van 262 christenen redde tijdens een aanval in Nigeria. Imam Abubakar Abdullahi was een van de vier religieuze leiders die werden geëerd als pleitbezorgers van religieuze vrijheid. Hij kreeg de prijs voor het verbergen van de christenen in zijn huis en moskee tijdens een aanval van islamitische veehoeders op 23 juni 2018. Volgens een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken, riskeerde Abdullahi "onbaatzuchtig zijn eigen leven om leden van een andere religieuze gemeenschap te redden, die zonder zijn tussenkomst waarschijnlijk waren gedood." 

"Terwijl Imam Abdullahi zijn middaggebeden afmaakte, hoorde hij geweerschoten en ging naar buiten om leden van de christelijke gemeenschap van de stad op de vlucht te zien slaan. Instinctief leidde de imam 262 christenen naar de moskee en zijn huis naast de moskee," aldus de verklaring. "De imam ging toen naar buiten om de schutters te confronteren en weigerde hen toe te staan om binnen te komen. Hij smeekte hen om de christenen te sparen en opperde zelfs zijn leven voor hen te offeren. Hoewel de gewapende mannen 84 mensen in Nghar dorp hebben gedood, hebben de acties van imam Abdullahi het leven gered van honderden anderen."

Bron: Aleteia