fbpx

Vorming voor priesters met bijzondere leefregel

Project
Steun voor de opleiding van 12 seminaristen van Argentijnse Broederschap “Miles Christi”
ACN-20171128-64936

De Broederschap van “Miles Christi” werd in 1994 in Argentinië gesticht. “Miles Chtristi” betekent “Soldaten voor Christus.” In de leefregel van de broeders staat dat zij geen alledaags, leeg en doelloos leven willen leiden, maar zich voortdurend willen afvragen, terwijl zij naar de gekruisigde Christus kijken: ‘Wat heb ik voor Christus gedaan, wat doe ik voor Christus, wat moet ik voor Christus doen?’ Hun bijzondere aandacht gaat uit naar de geestelijke zorg voor jonge mensen en volwassenen. Het doel van hun inspanningen is het “heiligen van de leken”. Zij organiseren b.v. retraites en hebben daarvoor verschillende groepen gevormd.

De Congregatie breidt zich zeer snel uit. Momenteel zijn er 12 jongemannen in opleiding om priester te worden. Twee van hen hebben in 2016 hun tijdelijke gelofte afgelegd en zijn ingekleed in het habijt van de orde. Het opleidingshuis van de “Miles Christi” bevindt zich niet ver van het nationale heiligdom van “Onze Lieve Vrouw van Iuàn” wat bij de Argentijnse bevolking in hoog aanzien staat. De heilige paus Johannes Paulus II heeft tijdens zijn reis in April 1987 alle Argentijnen toegewijd aan de Heilige Maagd van Iuàn.

De “Miles Christi” breiden zich uit en de congregatie bloeit. Dat betekent dat er verschillende uitdagingen het hoofd moeten worden geboden. Zo stijgen de kosten vanwege de economische crisis en de waardedaling van het geld. Dat raakt natuurlijk ook alle religieuzen en alle mensen die hen gewoonlijk steunen.

Helpt u mee, zodat deze jonge mannen hun priesteropleiding toch kunnen afmaken? Doneer dan via onze website of maak uw gift over onder vermelding van code: 209-02-79. Bij voorbaat dank!