fbpx

Vier doden bij nieuwe aanval op kerk Burkina Faso

maandag, 27 mei 2019
Nieuws
Vier mensen zijn zondag gedood tijdens een aanval op een Katholieke kerk in het noorden van Burkina Faso.
ACN-20170802-59546-Large

Zwaar bewapende mannen bestormden zondag de kerk in Toulfè en openen er het vuur op de gelovigen. "De christelijke gemeenschap van Toulfè was het doelwit van een terroristische aanslag terwijl zij samenkwamen voor de zondagse Mis", aldus bisschop Justin Kientega van Ouahigouya in een verklaring verzonden aan Kerk in Nood. Een van de vermoorde parochianen is de lokale catechist. Een andere catechist raakte gewond.

Een bron binnen de veiligheidsdiensten vertelde persbureau AFP dat "zwaarbewapende personen de kerk aanvielen in de stad, zo’n 240 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Ouagadougou. "De aanval veroorzaakte paniek in het dorp. “Veel bewoners zochten dekking in hun huizen of in de bush," aldus een lokale bewoner.

Vorige week nog doodden gewapende mannen vier katholieken in een religieuze processie, slechts enkele dagen nadat elders een priester en vijf anderen in de Mis werden vermoord. Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen die de traditioneel vreedzame betrekkingen bedreigen tussen de moslim meerderheid en de christenen, die een kwart van het land vormen.