fbpx

Vers drinkwater voor zusters in Eluru

Project
Voor een kostschool van Italiaanse zusters in het bisdom Eluru in India was dringend een nieuwe waterput nodig. U maakte het mogelijk!
ACN-20190318-85358-India

De congregatie van de Dochters van de ”Opdracht van Maria in de Tempel” werd in de negentiende eeuw in Italië gesticht met als doel om voor kinderen en jonge meisjes te zorgen. Tegenwoordig heeft de congregatie huizen in Italië, India, Djibouti en Somalië en scholen, kostscholen, weeshuizen en léproseriën en neemt ook de zorg op zich voor ouderen.

In India leiden de zusters een kostschool in Dhabhagudam, in het bisdom Eluru, waar zo’n 150 kinderen afkomstig uit verafgelegen dorpen studeren. Voor deze kinderen is dit de enige mogelijkheid om naar school te gaan. De inwoners van de streek zijn arm en werken meestal als dagloner. Ze kunnen zelden lezen en schrijven. Velen zijn verslaafd aan alcohol, wat menig gezin ten gronde richt. Voor kinderen die onder zulke omstandigheden opgroeien, belooft het leven niet veel goeds als de zusters hen niet de gelegenheid geven om naar school te komen. De vruchten zijn nu al zichtbaar: het analfabetisme neemt af, kinderen worden minder uitgebuit en minder vaak uitgehuwelijkt. Enkele oud-leerlingen zijn inmiddels aan een studie begonnen. Duidelijk is dat onderwijs de sleutel is tot een betere toekomst.

Er is echter een probleem. De zusters beschikken slechts over één waterput die steeds meer problemen geeft. De watervoorziening voor de hele kostschool, het huis van de zusters zelf en voor de mensen uit de omgeving is niet veilig. Vooral voor de oudere mensen uit de buurt, die afhankelijk zijn van de put van de zusters voor drinkwater, is dit een groot probleem. Onze goede gevers hebben met € 7.700 kunnen helpen zodat de zusters weer een nieuwe put hebben.

De zusters in Eluru zijn inmiddels geholpen. Wilt u andere zusters in India helpen met bestaanshulp, een bijdrage die hen in staat stelt hun missie te vervullen? Maak dan uw gift over onder vermelding van ‘Zusters India’ of doneer veilig en snel via onze website. Uw gift gaat naar soortgelijke projecten in de regio.