fbpx

Verdwenen priester in Mexico dood gevonden

maandag, 27 augustus 2018
Nieuws
Opnieuw is Mexico opgeschrikt door een moord op een priester. In de gemeente Múgica werd op 25 augustus het levenloze lichaam gevonden van priester Flores (39) van de Missionarissen van de Heilig Familie.
20180825-Vermoorde-pr-Miguel-Gerardo-Flores

De priester werkte als vicaris in de parochie van de H. Catharina van Alexandrië in Jucutacato in de staat Michoacán. Ook gaf hij leiding aan het Nazareth Centrum voor kinderen, jongeren en gezinnen.

Flores werd voor het laatst gezien op 18 augustus in de gemeente Uruapan in de staat Michoacán. Hij zou verdwenen zijn na de viering van de Heilige Mis. Onder verwijzing naar anonieme bronnen merkte het Katholieke Multimediale Centrum (CCM) op dat "gewapende mannen de priester meenamen" (ontvoerden).

Pr. Sanchez Rodriguez betuigde namens de aartsbisschop van Morelia, mgr. Carlos Garfias Merlos en het aartsbisdom zijn medeleven met de Missionarissen van de Heilige Familie. "Moge Onze Lieve Vrouwe van het Heil voor onze broederpriester bemiddelen, de vertroosting van het geloof geven aan zijn moeder, broers, vrienden en de hele gemeenschap van Missionarissen van de Heilige Familie."

Bron: Kerk in Nood Mexico, KNA