fbpx

Verdachten aangehouden voor Pinksteraanslag kerk in Owo

vrijdag, 12 augustus 2022
Nieuws
In de Nigeriaanse deelstaat Ondo zijn nog eens twee personen gearresteerd die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor het bloedbad op Pinksterzondag, 5 juni, in de katholieke kerk van St. Franciscus Xaverius in Owo.
Terrorist attack on 05.06.22 in the church in Ondo State

Het nieuws werd op 10 augustus bekendgemaakt door het Nigeriaanse Ministerie van Defensie. De verdachten zijn op 9 augustus gearresteerd in Omialafara in Ondo State. Op die dag kondigde het Nigeriaanse leger reeds de arrestatie aan van vier andere personen die verdacht worden van het bloedbad in de katholieke kerk.

Het ministerie maakte ook de gevangenneming bekend van Idris Ojo (37), een hooggeplaatst lid van de Islamitische Staat in West-Afrika Provincie (ISWAP). “Ojo was van plan meer dodelijke aanslagen te plegen en heeft die plannen met zijn handlangers geperfectioneerd voordat hij gevangen werd genomen,” zei de chef van de defensiestaf. “Te zijner tijd zal de wereld zien wie er achter andere aanslagen in het land zit,” voegde hij eraan toe.

Volgens de autoriteiten was ISWAP verantwoordelijk voor het bloedbad in de kerk van Owo. Bij de aanval op de katholieke kerk van St. Franciscus Xaverius op 5 juni werden 40 mensen gedood en raakten zeker 80 parochianen gewond.

ISWAP heeft intussen de verantwoordelijkheid opgeëist voor een reeks bomaanslagen en de aanslag op een gevangenis in Abuja begin juli, waardoor meer dan 400 gedetineerden konden ontsnappen, van wie de meesten later door de veiligheidstroepen werden heroverd. De bisschoppen waarschuwen er al lang voor dat de veiligheidssituatie in Nigeria uit de hand is gelopen.

Bron: Fides