fbpx

Veiling Lamborghini paus levert € 700.000 op voor Irak

maandag, 14 mei 2018
Nieuws
De auto die Lamborghini in november aan paus Franciscus schonk, is zaterdag door Sotheby's geveild voor € 715.000. Een deel van het bedrag gaat naar de hulp die Kerk in Nood biedt aan Christenen in Irak.

De Lamborghini werd in november aan Paus Franciscus geschonken, maar is nu door Southeby’s in Monaco geveild. De Heilige Vader heeft aangegeven dat een deel van de inkomsten gebruikt dient te worden om het leed van de christelijke gemeenschappen in Irak te verlichten. In de zomer van 2014 bezette Islamitische Staat de huizen van Christenen in de dorpen op de vlakte van Nineveh. Daarbij werden 669 huizen vernietigd en ruim 12.000 huizen beschadigd.

Ten minste 50% van de opbrengst van de veiling gaat naar de wederopbouw van huizen, publieke voorzieningen en kerken op de vlakten van Nineveh. Dit zogenaamde "Marshallplan" omvat alle verschillende christelijke denominaties in Irak en wordt door Kerk in Nood gecoördineerd. De Iraakse gemeenschap heeft reeds aangegeven zich getroost te weten door de vrijgevigheid van paus Franciscus.