fbpx

Vastgehouden studente smeekt om vrijlating Boko Haram

vrijdag, 31 augustus 2018
Nieuws
Leah Sharibu, de Christelijke studente die sinds 19 februari door Boko Haram wordt vastgehouden, heeft in een videoboodschap de regering van president Buhari 'gesmeekt' zich voor haar vrijlating in te zetten.
20180323-Leah-Sharibu

De 15-jarige Leah Sharibu was een van de 113 meisjes die op 19 februari werden ontvoerd door leden van de terreurorganisatie, die "westers onderwijs" als vijand beschouwt. Met uitzondering van Leah Sharibu werden alle meisjes van de kostschool in Dapchi, een stad in het noorden van Nigeria, een maand later vrijgelaten. "We hebben geluk omdat we jong en Moslim zijn", vertelde Fatima (13) aan AFP in maart na haar vrijlating. "Een van ons, die christen is, is nog steeds bij hen. Ze zeiden dat ze haar zouden vrijlaten als ze zich bekeerde tot de Islam."

Roep om hulp
De opname, die op maandag 27 augustus naar lokale media is gestuurd, is het eerste teken van leven van Leah Sharibu sinds haar ontvoering. Volgens de Afrikaanse krant La Croix vraagt de tiener, in een foto gehuld in een islamitische hoofddoek, aan de regering van president Muhammadu Buhari om zich voor haar vrijlating in te zetten. Volgens analisten sprak zij daarbij aarzelend, alsof zij een verklaring moest voorlezen.

Bron: La Croix