Twee priesters vermoord bij aanval op kerk

donderdag, 26 april 2018
Nieuws
Zeker 19 gelovigen, waaronder twee priesters, zijn gedood bij een aanval door Fulani herders op een parochiegemeenschap in de Nigeraanse stad Mbalom.
ACN-20170424-53521-Fulani-victims

Het bloedbad vond plaats bij zonsopgang op dinsdag 24 april in de parochiekerk van St. Ignatius Ukpor-Mbalom in de staat Benue in centraal Nigeria. Volgens een overlevende ooggetuige gebeurde de aanval tijdens de goed bezochte ochtendmis van 5.50 uur. Na de Mis zou een begrafenis volgen.

De dienst was nog maar net begonnen en er kwamen nog mensen binnen toen plotseling geweerschoten werden gehoord en gewapende mannen de kerk binnendrongen. Veel parochianen probeerden in paniek te ontsnappen. Maar 19 mensen, waaronder de priesters Joseph Gor en Felix Tyolaha, die de Mis vierden, werden in koelen bloede vermoord. Enkele tientallen mensen raakten gewond. Na de aanval op de kerk staken de criminelen het dorp in brand, waarbij minstens 60 huizen en hooizolders werden verwoest. Inwoners vluchtten naar de nabijgelegen dorpen op zoek naar veiligheid.

Volgens Nigeriaanse media zijn op dezelfde dag, 24 april, nog eens 35 mensen gedood in een ander dorp in dezelfde staat, Tse Umenger. Ooggetuigen zeggen dat de bloedbaden zijn gepleegd door minstens 50 bewapende herders die het dorp hebben aangevallen en vernietigd.

Bron: Fides