fbpx

Twee ontvoerde seminaristen vrij, ander vermoord

zondag, 02 februari 2020
Nieuws
In Kaduna, Nigeria, zijn twee uit het seminarie ontvoerde seminaristen vrijgelaten. Een andere seminarist is dood aangetroffen.
20200202 Vermoorde seminarist Kaduna Nigeria

Op 8 januari werden vier seminaristen van het grootseminarie in Kaduna ontvoerd door nog onbekende ontvoerders. Eén van hen werd al snel vrijgelaten omdat bij de gewelddadige ontvoering meerdere ribben waren gebroken. De andere drie werden tot gisteren op een onbekende locatie vastgehouden.

Pr. Joel Usman van het grootseminarie maakte gisteren aanvankelijk nog bekend dat twee seminaristen waren vrijgelaten en dat een derde nog steeds vastgehouden werd. Later op de dag meldde hij aan Kerk in Nood dat de overgebleven ontvoerde seminarist, Nnadi Michael, dood was gevonden. “Met een zeer zwaar hart wil ik u mededelen dat onze lieve Michael door de bandieten is vermoord op een datum die we niet kunnen bevestigen. Hij en de vrouw van een dokter werden willekeurig gescheiden van de groep en vermoord. De rector heeft het lijk vanmiddag geïdentificeerd.”

“Laten we sterk blijven en bidden voor de rust van zijn ziel. Dank u wel voor uw gebedssteun. Laten we blijven bidden voor de grote nood in Nigeria. Laten we alstublieft trouw blijven aan de opgestane Heer. Moge de ziel van onze broeder Nnadi Michael en de zielen van alle gelovigen die zijn heengegaan in vrede met de Heer rusten. Amen.”