fbpx

Twee doden na geweervuur tijdens processie Mexico

dinsdag, 03 april 2018
Nieuws
Een Goede Vrijdagprocessie met 7000 deelnemers in Acapulco werd vrijdag opgeschrikt door geweerschoten vanwege een autodiefstal. Een dader en zijn beoogde doelwit kwamen daarbij om.
20180403-Geweervuur-bij-Goede-Vrijdagprocessie

Tientallen Katholieken, verkleed als Romeinen en andere Bijbelse figuren, vluchtten vrijdag in paniek tijdens een Goede Vrijdagprocessie in de Mexicaanse badplaats Acapulco nadat dichtbij geweervuur ​​van een autodiefstal klonk.

In een video van een toeschouwer is te zien hoe mensen schrikken als schoten klinken bij het naspelen van de kruisiging van Jezus Christus. Ook werd er "Blijf kalm, blijf kalm!" geroepen. Een man hurkt achter een groot houten kruis dat tegen een geparkeerde auto staat, terwijl een groep mannen in rode capes en romaanse wapenrusting voorbij stroomt. Vrouwen grijpen handen met kinderen en duwden hen door de verwarde menigte. Tientallen mensen vluchten het trottoir op terwijl het geluid van geweervuur de koorzang interrumpeert en er "Ga naar de grond!" wordt geroepen.

Een Jezusfiguur in witte gewaden met nepbloed knielt achter het kruisbeeld als er meer geweervuur ​​klink. Als een metgezel schreeuwt dat hij "het kruis moest verlaten!" en dekking moet zoeken op de straat, laat hij het kruis los.

Een van de overvallers stierf aan een hartaanval tijdens een vuurgevecht met de politie, terwijl een medeplichtige ontsnapte. Minuten na de confrontatie werd een andere man in een nabijgelegen huis vermoord gevonden.

Bron: Youtube/24horas