fbpx

Sungani bouwt aan een nieuwe kerk

Project
In Chitedze, een dorp in Malawi, barst de kerk uit haar voegen. Parochiaan Sungani helpt mee om een nieuwe kerk te bouwen.
Sungani

Nu vormt de gemeenschap in Chitedze, een merendeels katholiek dorp, nog een buitenpost van een andere parochie. Het aantal gelovigen groeit er echter snel door de Kleine Christelijke Gemeenschappen (SCC’s), een initiatief van de Kerk waar gelovigen samenkomen om te delen over hun geloof en te luisteren naar God’s woord. Binnenkort wordt Chitedze tot parochie verheven met een eigen priester. Dat is ook belangrijk omdat recent veel islamitische instituten in de buurt zijn opgericht die de gelovigen met valse beloften weglokken.

Parochiaan Sungani is, net als zijn vrouw, lid van een SCC en vindt het belangrijk voor de toekomst van zijn drie kinderen dat zij er de sacramenten kunnen ontvangen. Sungani draagt zelf bij aan de bouw van de nieuwe kerk.

Helpt u hem en zijn medeparochianen in het arme Malawi mee om de kerk in een van de oudste missiegebieden van Malawi te voltooien? Doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van ‘Bouw kerk in Malawi.’ Uw gift gaat naar de bouw van de kerk in Chitedze of soortgelijke projecten in de regio.