Alleen vader bij Vormsel van Alex

Project
Toen Alex in augustus zijn Heilig Vormsel ontving, konden zijn moeder en broertje daar niet bij. Alleen vader Juma was in de volgepakte kerk getuige van deze mooie gebeurtenis.
Mr-Juma-en-Alex-from-Dedza

In de kathedraal van Dedza, Malawi, passen ‘slechts’ 800 mensen: veel te weinig voor elk van de drie Heilige Missen op zondag, laat staan voor bijzondere vieringen zoals het toedienen van het Heilig Vormsel. Als Alex met 400 andere jongens en meisjes gevormd wordt, kan alleen vader Juma mee. Zijn moeder, broertje en zusje moeten noodgedwongen thuis blijven. En dat terwijl Alex priester wil worden en het gezin veel waarde hecht aan zijn weg in het geloof. Vader Juma vertelt waarom:

“Mijn kinderen zijn mijn grootste zorg. Wanneer ik dood ga, hoe gaat het dan met mijn kinderen? Wie zal hen helpen, wie gaat hen bijstaan? Hier in Malawi, in het verleden, deed dat je familie dat altijd. Maar vandaag de dag? Nee, dat is niet langer zo. Ik kan mijn kinderen alleen voorbereiden op de toekomst zodat zij niet zo hoeven te lijden. Ik heb mijn kind naar de vormselvoorbereiding gestuurd omdat in het leven van een kind het gebed erg belangrijk is. Als mijn kind bidt, leer zijn broertje over Christus via hem. Ze zullen groeien in hun christelijke geloof. En ik wil dat ze sterk in hun geloof zijn.”

Om in de toekomst met meer mensen aanwezig te kunnen zijn bij belangrijke vieringen, wordt naast de huidige kerk – eigenlijk een grote parochiezaal – een nieuwe kathedraal gebouwd. Eenvoudig, maar wel met ruimte voor 2500 mensen. De parochianen hebben de betonnen fundering al gestort en de bakstenen gebakken. Alleen de kosten voor de dakplaten heeft de parochie niet kunnen dekken. Helpt u mee, zodat zij hun werk kunnen afmaken en Alex moeder wel bij de volgende Vormselvieringen van haar kinderen aanwezig kan zijn?

Doneer dan via onze website of maar uw gift over onder vermelding van ‘Malawi.’ Uw gift gaat naar dit project of soortgelijke projecten in de regio.