Mgr. Msusa en Kerk in Nood op NPO2

Project
Aartsbisschop Thomas Luke Msusa uit Malawi weet het zeker. “Als we geen Misintenties zouden ontvangen, zouden de priesters veel minder kunnen betekenen.”
Malawi-Misintenties-voor-Mpimbi

De aartsbisschop van Blantyre in het zuiden van Malawi ziet het bewijs in de plattelandsgemeente Mpimbi. De Katholieke gemeenschap groeit razendsnel in deze buitenpost van de parochie van Neno en heeft daarom dringend priesters nodig. Maar waarvan moeten zij rondkomen? “Er is geloof hier, in het hele gebied rond Neno. De meesten mensen hier zijn Christenen, Katholieken. Het aantal Christenen groeit. Voor hen is het moeilijk om aan te zien dat een priester hier slechts eens per maand komt. En tijdens het regenseizoen komen ze hier helemaal niet.

Hoge transportkosten
Mgr. Msusa zou graag zien dat het gebied zich ontwikkelt, een eigen school en parochie krijgt. “Ik heb net twee jonge priesters overgeplaatst naar deze plek. Vanwege de situatie, de armoede van de mensen, vroegen ze mij: "Hoe verplaatsen wij ons?" Maar ik vertelde hen ‘Godzijdank hebben we onze vrienden bij Kerk in Nood.’ We krijgen regelmatig een bijdrage, ook voor auto’s, maar elk jaar krijgen we steun voor priesters  in de vorm van Misintenties.”

Parochianen dragen bij
De parochianen bouwen momenteel zelf het nieuwe huis waarin de priesters gaan wonen en zijn al bakstenen aan het bakken voor de school. Veel geld hebben de parochianen, merendeels boeren, echter niet. Aartsbisschop Msusa: “Daarom zou ik opnieuw een beroep op u willen doen, dat we deze bijdragen regelmatig blijven ontvangen. Om de priesters te motiveren, hen te ondersteunen in hun persoonlijke en sociale werk in dit gebied.”

Helpt u priesters in Malawi om in de arme gebieden de bevolking te dienen? Vraag dan hier een Heilige Mis aan voor uw intentie, doneer via onze website of maak uw gift over onder vermelding van ‘Malawi.’ Uw gift gaat naar de priesters in Mpimbi of andere priesters in de regio.