fbpx

Steun voor uitbreiding van het Carmelitessenklooster in het bisdom Florida (Uruguay)

Project
Zo langzamerhand wordt het Carmelitessenklooster in Florida in Uruguay te klein.
ACN-20190103-81813-convent-uruguay

Ongeveer 20 jaar gelden werd in een buitenwijk van Florida, een stad in het zuiden van Uruguay, een Carmelitessenklooster gesticht.

12 Carmelitessen wonen daar nu en leiden een leven van voortdurend gebed in overeenstemming met de Regel van hun stichteres, de grote heilige, mystica en Kerklerares, Teresa van Avila. Doordat regelmatig jonge vrouwen, aangetrokken door de sfeer van heiligheid, zich melden, groeit deze kloostergemeenschap.

Maria Belén heeft nog niet lang geleden het ordekleed ontvangen. “Het was een eenvoudige maar zeer emotionele plechtigheid, waarbij ik mijn eeuwige gelofte aflegde met een hart overvloeiend van geluk om mij iedere dag opnieuw met Christus te kunnen verenigen” vertelt ze ons. Maria komt uit een devoot Katholiek gezin. Zij had een oom, die priester was en zijzelf gaf godsdienstlessen en speelde een actieve rol in het leven van de parochie. “Ik was van mening dat, wat ik de Heer op deze manier gaf, wel voldoende zou zijn”, zegt zuster Maria. Toen kwam haar oom om bij een verkeersongeluk en in al haar verdriet voelde ze steeds duidelijker dat God haar riep, dat Hij haar voor zich wilde hebben. Zij ging op zoek naar de juiste weg die zij zou moeten volgen om dit waar te maken. Zij las het boek ‘Geschiedenis van een Ziel’ geschreven door Teresa van Avila en kwam zo terecht bij de Carmelitessen. “Toen ik de Carmelitessen in april 2017 leerde kennen wist ik, vanaf het eerste moment, dat dit voortaan mijn thuis zou zijn. Ik bid God mij te sterken met Zijn genade, zodat ik mij iedere dag met nog meer toewijding kan geven. Ik weet dat ik deze weg alleen kan volgen als ik door Zijn hand geleid word. Met de Heilige Teresa van Avila zeg ik ‘Laten wij samen verder gaan, Heer, waar U ook heen gaat, daar moet ik ook gaan’.”

Zo langzamerhand wordt het klooster te klein om plaats te bieden aan het toenemende aantal jonge vrouwen. De zusters zouden graag een nieuwe vleugel bouwen met nog eens vijf kamers. Daarvoor beschikken ze niet over de middelen en zij deden dus met vertrouwen een beroep op Kerk in Nood. Wij willen niet dat deze jonge vrouwen, die hun leven willen geven aan God, afgewezen worden door gebrek aan middelen. Wij stellen voor hen te helpen met € 70.000

Wilt u de Carmelitessen in Florida, Uruguay helpen? Doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van code: 238-06-19. Uw gift wordt gebruikt voor dit project of soortgelijke projecten in de regio.