fbpx

Steun Mariaheiligdom Bilshivtsi in Oekraïne

Project
Oecumenische jongerenontmoeting in Bilshivtsi - Oekraïne

Na zeventig jaar atheïstisch communisme zijn vooral jongeren op zoek naar God. Om de jongeren te helpen Gods aanwezigheid in hun leven te herkennen en hun geloof te versterken, organiseren de Franciscanen jaarlijks – nu al voor de 19de keer – een jongerenbijeenkomst in het West-Oekraïense Mariaheiligdom Bilshivtsi. Het heiligdom met de miraculeuze beeltenis van Onze-Lieve-Vrouw werd gesticht in 1624. In de Sovjettijd werd de kerk ontheiligd en gesloten. In 2001 werd het heiligdom heropend. Het wordt verzorgd door de Franciscanen. Vandaag is het heiligdom opnieuw de bestemming van vele pelgrims.

Bij de Franciscaanse Jongerenontmoeting wordt de bijeenkomst zelf voorafgegaan door een pelgrimstocht te voet, waarbij de jongeren vanuit zes verschillende steden biddend en zingend naar Bilshivtsi stappen. Gebed, catechese en de Heilige Mis staan op het programma, evenals toneelstukken, films en vrolijke samenkomsten. Er is ook de mogelijkheid tot biecht en geestelijke begeleiding. Iedereen is uitgenodigd, niet alleen katholieke jongeren.

De Franciscanen hebben Kerk in Nood gevraagd hen te helpen om de technische uitrusting te verbeteren. Er zijn bijvoorbeeld luidsprekers nodig. Zij hebben ook hulp gevraagd voor de huisvesting van de jonge pelgrims. Legt u bij voor de nodige 5.000 euro?