fbpx

Steun gaarkeuken nabij Syrische grens

vrijdag, 13 maart 2020
Nieuws
In de Libanese stad Zahleh, dicht bij de Syrische grens, worden dagelijks zo’n duizend mensen welkom geheten in een parochiecentrum. Met uw hulp krijgen zij dagelijks een maaltijd.
ACN-20190612-88461 Lebanon

Johannes de Barmhartige was een heilige uit de 6e-7e eeuw, bekend om zijn vrijgevigheid tegenover de armen. Overal waar hij noden zag, gaf hij al wat hij had om te helpen. Tegen de tijd dat hij patriarch van Alexandrië werd, voedde hij elke dag zo’n 7900 arme mensen. Hij stierf in het jaar 619 en wordt vandaag als heilige geëerd door zowel katholieke als orthodoxe Christenen.

Het voedselprogramma van de Melkitisch-katholieke Kerk in Zahle is naar hem vernoemd. Het centrum is sinds december 2015 in gebruik en dient als een welkome plek voor iedereen die niet elke dag een warme maaltijd kan betalen. Onder hen veel Syrische vluchtelingen, maar ook een groeiend aantal Libanezen.

Dagelijks krijgen hier zo’n duizend mensen een warme maaltijd. Zo’n 800 van hen komen zelf naar het centrum, terwijl nog eens ongeveer 200, die gehandicapt, kwetsbaar, bejaard of ziek zijn, thuis worden bezocht door vrijwilligers uit het centrum. Naast een warme maaltijd bieden zij ook woorden van troost en menselijke warmte. Het idee is om niet alleen het lichaam maar ook de ziel van voeding te voorzien en geestelijke en psychologische steun te bieden aan degenen die het nodig hebben.

Helpt u mee, zodat de vluchtelingen die zo dicht bij huis worden opgevangen, een menswaardig bestaan kunnen leven? Doneer dan via deze website of maak uw gift over onder vermelding van code: 326-09-59.