fbpx

Rasha: "Opeens was ik alleen met 2 kinderen"

Project
Rasha Drazy was slechts 23 jaar toen haar man Michael omkwam in de oorlog. In de Vallei der Christenen wordt ze geholpen met uw steun.
ACN-20180917-76793-Rasha

In de Vallei der Christenen, een landelijke regio in Syrië dichtbij de grens met Libanon, helpt de lokale Kerk dankzij de steun van de pauselijke stichting Kerk in Nood duizenden families die door de oorlog ontheemd zijn en in uiterste nood verkeren. Leed en wanhoop zijn dagelijkse kost voor de Syriërs, die nu al sinds meer dan 7 jaar in een land wonen dat door een broederoorlog verscheurd is. Ze worden niet alleen geteisterd door terrorisme, maar hebben door de bommen ook hun huis moeten verlaten of al hun bezittingen verloren. Daarbij komt nog de dood van hun geliefden door geweld, ziekte of de moeilijke levensomstandigheden van een verarmde samenleving.

Rasha Drazy was slechts 23 jaar toen ze vernam dat haar man Michael gestorven was. De jonge vrachtwagenbestuurder reed van de Vallei der Christenen naar Damascus. Op een dag kwam hij om bij een explosie. Rasha verloor niet alleen haar jonge echtgenoot, maar ook de financiële middelen om haar familie te onderhouden. Als moeder van twee kinderen bevond zij zich al in een verschrikkelijke situatie toen het gewapende conflict nog maar net begonnen was.

“We woonden in Damascus, maar we zijn naar Marmarita gevlucht omwille van de dagelijkse bombardementen in de hoofdstad. Slechts enkele maanden nadat we hier toekwamen in 2012, werd mijn man vermoord.”, vertelt Rasha met een blik die doordrongen is van de pijn die ze ondanks haar jonge leeftijd al heeft moeten doorstaan. Haar kinderen Michael en Rachel zitten naast haar. Ze zijn 10 en 8 jaar oud. “Het leven was al moeilijk vóór de dood van mijn man. De kinderen konden niet meer naar school gaan omdat de school gesloten werd wegens de oorlog. We leefden verder van het weinige spaargeld dat we hadden totdat Michael opnieuw werk vond.”

Kerk in Nood helpt sinds 2013 de vele duizenden families die de oorlog ontvlucht zijn en bescherming vonden in de zogenaamde Vallei der Christenen. Dankzij uw barmhartigheid kunnen we hen steunen met voedselbonnen, medische verzorging, studiebeurzen en huurgeld voor de meest kwetsbare gezinnen. Helpt u mee?