fbpx

Rapport over extremistische aanrandingen christelijke meisjes

woensdag, 24 november 2021
Nieuws
Wereldwijd worden steeds vaker christelijke vrouwen en meisjes ontvoerd en verkracht om vervolgens gedwongen te bekeren en te trouwen. Op woensdag 24 november, RedWednesday, lanceert de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood (ACN) daarom een nieuw ebook. Hoor haar Schreeuw gaat over de noodkreet van vrouwen die doelwit zijn, maar ook over de schreeuw om aandacht en rechtvaardigheid van vrouwen als Maira Shabhaz, pas nog slachtoffer en nu voorvechter voor meer rechten en meer bescherming. 
Hoor haar schreeuw vp web_Pagina_01

Het rapport Hoor haar Schreeuw is het eerste in zijn soort dat zich richt op het fenomeen van jonge vrouwen die worden gekidnapt, omdat zowel hun geslacht als hun geloof hen kwetsbaar maakt. Het verslag richt zich op Egypte, Irak, Mozambique, Nigeria, Pakistan en Syrië en bevat ook casestudies uit deze landen.

Klik hier om het e-book Hoor haar Schreeuw per e-mail te ontvangen. 

Volgens het onderzoek van Kerk in Nood naar de situatie van religieuze minderheidsgroepen in 196 landen is het aantal incidenten waarbij meisjes en vrouwen bij hun familie worden weggehaald, verkracht en gedwongen om van geloof te veranderen de laatste jaren toegenomen. Het onderzoek wijst uit dat christelijke vrouwen het vaakst doelwit zijn. Volgens de Christian Association of Nigeria maken christenen 95% uit van de vrouwen en meisjes die door islamitische extremisten worden vastgehouden. In Pakistan zouden christenen volgens de Movement for Solidarity and Peace tot wel 70% kunnen uitmaken van de meisjes en jonge vrouwen uit minderheidsgeloven die jaarlijks onder dwang worden bekeerd en uitgehuwelijkt. Hindoemeisjes zijn ook een belangrijk doelwit van ontvoeringen in delen van Pakistan.

De lancering van Hoor haar Schreeuw maakt deel uit van RedWednesday, een wereldwijde actie waarbij duizenden mensen over de hele wereld zich uitspreken tegen religieuze vervolging door rood te dragen, aandacht te vragen op sociale media en gebouwen rood te verlichten uit solidariteit met hen die lijden vanwege hun geloof. In Nederland doen dit jaar zo’n 90 kerken mee. Kijk voor meer informatie op: redwednesday.nl