fbpx

Raipur: Katholieken protesteren tegen ontheiliging Calvarieberg

maandag, 11 juli 2022
Nieuws
Christenen in het Indiase aartsbisdom Raipur hebben een stil protest georganiseerd nadat vandalen de kruiswegstaties op de lokale Calvarieberg, een bekend bedevaartsoord voor Indiase katholieken, hebben ontheiligd. Hun protest was vooral gericht tegen het gebrek aan politieoptreden.
20220711 Raipur kruisweg ontheiligd

Op de ochtend van 3 juli ontdekten de parochianen dat slechts drie van de 14 beelden die de kruisweg vormen op weg naar de top van de heuvel, gespaard waren gebleven. “Ik was diep bedroefd toen ik de schade aan de beelden van Jezus en Maria zag,” vertelde pastoor Kishore Ekka van Dongargarh aan AsiaNews. “Ik huilde bij het zien van mijn Heer die werd afgeslacht, ik kon niet spreken van de pijn.”

“De standbeelden waren nog intact om 4 uur ‘s morgens op 2 juli. We willen dat de politie direct actie onderneemt tegen de verantwoordelijken”, aldus de priester, die niet meer wist over de aanval. Vijf dagen na de aangifte bij de politie was er nog geen vooruitgang geboekt in het onderzoek.

“De mensen hebben samen met vele religieuzen moedig deelgenomen aan het protest door van de Dongargarh kerk naar het kantoor van de kantonrechter te lopen, waar we een memorandum hebben ingediend,” voegde de pastoor eraan toe. Voorafgaand aan de demonstratie, die op 8 juli werd gehouden, hielden de gelovigen een uur van gebed.

De Calvarieberg in Dongargarh werd in 2001 door het aartsbisdom Raipur uitgeroepen tot bedevaartsoord.

Bron: AsiaNews