fbpx

Prominenten vragen afschaffing antibekeringswetten

maandag, 21 februari 2022
Nieuws
Tal van Indiase prominenten en vertegenwoordigers van organisaties lanceren op initiatief van het National Solidarity Forum (Nationaal Forum voor Solidariteit) een oproep om de antibekeringswetten, die in verschillende deelstaten onder druk van nationalistische hindoebewegingen zijn goedgekeurd, af te schaffen.
20210319 India_stop_attacks_churches

Overal waar deze wetten, ironisch genoeg ‘wetten inzake godsdienstvrijheid’ genoemd, werden goedgekeurd, zijn ze gebruikt als een rechtvaardiging voor de vervolging van religieuze minderheden en andere gemarginaliseerde groepen. Vanaf hun goedkeuring worden deze wetten gebruikt als wapen tegen de waardigheid van christenen en moslims, en vooral van dalits (paria’s), Adivasi (inheemse stammen op het Indiase subconinent) en vrouwen.

Ondertekenaars zijn naast de gepensioneerde gouverneur van Goa, een gewezen admiraal en bekende figuren uit de kunst- en cultuurwereld ook aartsbisschop Peter Machado van Bangalore. De petitie vraagt aan alle Indiërs de handen in elkaar te slaan om de waarden die in de grondwet gegarandeerd zijn te beschermen en de mensenrechten van minderheden en andere gemarginaliseerde groepen te verdedigen. Het National Solidarity Forum is een netwerk van groepen, organisaties en individuen dat werd opgericht als reactie op het dodelijke antichristelijke geweld van 2007-2008 in Kandhamal.

Bron: Kerknet, Ucanews