fbpx

Projectpartner vermoord in Venezuela

donderdag, 22 oktober 2020
Nieuws
Kerk in Nood (ACN) heeft met grote droefheid en schok het pijnlijke nieuws ontvangen van de moord op de Venezolaanse priester José Manuel de Jesús Ferreira, parochiepriester van het Eucharistisch Heiligdom van San Juan Bautista in het bisdom San Carlos de Cojedes en projectpartner van Kerk in Nood.
ACN-20191110-93801 pr José Manuel vermoord (Groot)

Verenigd in gebed voor de eeuwige rust van de 39-jarige priester, betuigt Kerk in Nood haar diepste medeleven aan de bisschop van het bisdom, Mons. Polito Rodriguez, de ouders van pater José Manuel, broers en zussen en alle parochianen voor dit grote verlies.

Tijdens de laatste twee reizen naar Venezuela bracht Kerk in Nood een bezoek aan pater José Manuel, omdat de organisatie het heiligdom ondersteunt bij het vervangen van het dak. De jonge priester maakt indruk op de delegatie en liet een onuitwisbare indruk na als een priester die zijn volk dient, toegewijd missionaris is en met een grote liefde voor de Eucharistie.

Volgens de informatie van het bisdom San Carlos vond de moord plaats na de Eucharistieviering van dinsdagavond – die als gevolg van de beperkingen door corona met een zeer kleine groep mensen werd gevierd. Toen ze afscheid namen, hield de aanvaller een van de parochianen tegen. Toen de priester naar voren stapte om die persoon te helpen, werd hij in de borst geschoten met een kogel die zijn hart doorboorde.

Ook aan het eind van zijn leven zien we in hem een voorbeeld van liefde voor de Eucharistie en toewijding aan anderen. Het stemt ons echter zeer droevig dat deze 39-jarige priester het slachtoffer is geworden van het geweld dat het land al jaren teistert, op een moment dat Venezuela zijn priesters meer dan ooit nodig heeft.