Priester ontvoerd in het noorden van Burkina Faso

dinsdag, 19 maart 2019
Nieuws
In Burkina Faso wordt sinds zondag pastoor Yougbaré van Djibo vermist. Lokale getuigen vermoeden dat jihadisten de priester hebben ontvoerd.
Pastoor-Joël-Yougbaré-van-Djibo

Djibo, de hoofdstad van de provincie Soum in het noorden van Burkina Faso, grenst aan Mali, een land geplaagd door jihadistische aanslagen. De bisschop van Dori, mgr. Laurent Dabiré, laat in een verklaring weten dat pr. Joël Yougbaré op zondag van Djibo naar Bottogui reisde om daar de Mis te vieren, maar dat hij tot op heden niet teruggekeerd is naar Djibo."

Volgens een bron van persbureau AFP binnen de veiligheidsdiensten is het gebied uitgekamd zodra de diensten werden gewaarschuwd, maar is er "geen spoor gevonden van hem of zijn voertuig." Volgens verklaringen van lokale bewoners is de priester waarschijnlijk ontvoerd door gewapende mannen in de buurt van Sergosoma.

Medio februari werden een Spaanse priester en vier douanebeambten gedood bij een jihadistische aanslag in het oosten van Burkina. In het naburige Niger werd in september 2018 een Italiaanse missionaris ontvoerd, die nog steeds wordt vermist.

Bron: Vatican news