fbpx

Priester gedood tijdens horen biecht

dinsdag, 24 april 2018
Nieuws
Nabij de Mexicaanse stad Guadalajara is een priester vermoord tijdens het horen van de biecht. Hij is de tweede priester in drie dagen die is gedood in Mexico.
20180424-Pr-Juan-Miguel-Contreras-Garcia

Priester Juan Miguel Contreras Garcia (33) werd vrijdag doodgeschoten in Tlajomulco de Zuniga door niet-geïdentificeerde aanvallers in het kantoor van zijn parochie, naar verluidt tijdens het horen van de biecht.

"We doen een dringende oproep om een ​​cultuur van vrede en verzoening op te bouwen", aldus kardinaal José Francisco Robles Ortega, de aartsbisschop van Guadalajara. “Deze betreurenswaardige gebeurtenissen roepen ons allemaal op tot een diepere en oprechte bekering. Het is tijd om eerlijk naar onze cultuur en samenleving te kijken en ons af te vragen waar we het respect voor het leven en voor het heilige zijn verloren.”

De kardinaal vroeg de Katholieke gelovigen om hun priesters uit te geleiden met gebed en in de pastorale zorg voor de gemeenschappen die aan hen waren toevertrouwd. "We vragen aan degenen die hun levens minachten en ontnemen, om welke reden dan ook, om zich te tonen aan het liefhebbende gelaat van God. En om zich niet alleen van hun wapens te ontdoen, maar ook van hun haat, wrok, wraak en alle destructieve emoties."

De kardinaal riep de autoriteiten ook op om het misdrijf te onderzoeken en niet toe te laten dat andere misdaden in Mexico ongestraft blijven. Volgens het Catholic Multimedia Center zijn dit jaar al vier priesters gedood in Mexico en zijn er sinds 2012 reeds 23 vermoord. Afgelopen woensdag nog werd aan de rand van Mexico-stad priester Ruben Alcantara Diaz doodgestoken in zijn kerk.

Bron: Crux, Zenit