fbpx

President Nicaragua beticht bisschop van staatsgreep

donderdag, 01 november 2018
Nieuws
De Nicaraguaaanse president, Daniel Ortega, zet werknemers onder druk om een ​​petitie te tekenen gericht aan het Vaticaan om een ​​hulpbisschop te berispen voor het organiseren van een staatsgreep.
ACN-20160321-38444

"Ondergetekenden onderschrijven de brief aan paus Franciscus van 24 oktober 2018 met betrekking tot bisschop Silvio Baez, wiens aanzet tot geweld en verdeeldheid niet overeenkomt met het pastorale werk eigen aan zijn positie", luidt de brief die leraren en werknemers van openbare onderwijscentra volgens de lokale nieuwssite 100%Nieuws.

Baez is de hulpbisschop van Managua, de hoofdstad van het land, en volgens pro-government nieuwsbladen zijn er geluidsopnames waarin hij tot een staatsgreep aanspoort om zo Ortega en zijn vrouw, vice-president Rosario Murillo, ten val te brengen. Kardinaal Leopoldo José Brenes, de aartsbisschop van Managua, verdedigde Baez in een verklaring, waarin hij de priesters en gelovigen van het bisdom opriep om te blijven bidden voor de kerk, God te vragen om de kracht haar missie te blijven vervullen.

Bron: Crux