Premier verdedigt vrijlating Asia Bibi

donderdag, 01 november 2018
Nieuws
De Pakistaanse premier valt radicaal-islamitische groeperingen aan die rechters willen doden en het land tot stilstand willen ​​brengen met demonstraties. Christelijke scholen zijn vandaag nog steeds gesloten uit angst voor geweld.

Premier Imran Khan riep mede-Pakistanen op om geen radicaal-islamitische groeperingen te steunen die demonstreren tegen de vrijlating van Asia Bibi. De katholieke werd gisteren vrijgesproken van godslastering en daarmee bevrijd van de doodstraf. In een bericht op nationale televisie gisteravond bekritiseerde Khan het soort taal dat wordt gebruikt door bepaalde groepen. "Deze bedrieglijke elementen dienen de Islam niet. Ze spelen alleen maar politiek om hun stembank te vergroten."

De premier lijkt te doelen op de Tehreek-e-Labbaik Pakistan partij, wiens leden op straat protesteren en het verkeer blokkeren. Demonstraties werden gehouden in Lahore, Islamabad, Karachi, Multan en andere steden. Eerder had dezelfde groep beloofd de rechters die Asia Bibi hebben vrijgelaten te doden. "Kan een regering functioneren wanneer wordt opgeroepen om rechters te vermoorden, op te staan ​​tegen legerleiders en wegen te blokkeren? Een land kan niet worden geblokkeerd om uitspraken van het Hooggerechtshof die je niet leuk vindt." Khan waarschuwde de Pakistanen hun land niet te schaden. "De staat zal zijn verantwoordelijkheid nemen om levens en eigendommen te beschermen.

Scholen gesloten
Uit angst voor aanvallen en geweld werden alle scholen in Punjab gisteren gesloten en blijven dat vandaag. Ook kerken zijn bang voor aanvallen. Christelijke leiders en activisten bedankten de premier voor zijn verklaring. Joseph Francis, voorzitter van de Pakistan Christian National Party, sprak zijn waardering uit voor de woorden van de premier. "We vragen de veiligheidsdiensten nederig om actie te ondernemen tegen de fanatieke groepen die problemen veroorzaken voor de hele natie."

Bron: AsiaNews