fbpx

Politie-inval bij christelijke scholen in Jiangsu

dinsdag, 19 oktober 2021
Nieuws
De politie in Jiangsu heeft een reeks arrestaties verricht in verband met de activiteiten van twee christelijke onderwijsinstellingen, meldt ChinaAid. Volgens de krant worden de populaire leerprogramma's aangepakt vanwege hun christelijke basis.
AsiaNews ChinaAid foto Jiangsu

Op dinsdag arresteerde de politie in Suzhou vijf vertegenwoordigers van de Abeka Academie, waaronder de directeur van de Chinese tak, Wang Jian. De academie is gelieerd aan het Pensacola Christian College in de Verenigde Staten en biedt over de hele wereld cursussen thuisonderwijs aan. De boeken van de Abeka Academie zijn gebaseerd op de leer van de Bijbel.

Volgens ChinaAid beschouwen de plaatselijke autoriteiten het programma van de academie als een schending van artikel 24 van de Chinese grondwet. Het feit dat de academie zeer populair is onder Chinese christenen is volgens het medium de werkelijke reden voor het politieoptreden.

De dag na de inval trad de politie ook op tegen een christelijke school in Zhenjiang. Agenten namen 10 kinderen, drie leraren en drie ouders in hechtenis. De leerlingen werden onmiddellijk vrijgelaten, maar over de andere arrestanten was tot afgelopen donderdag nog niets bekend.

Een soortgelijke actie vond vorige maand plaats in Harbin (Heilongjiang) toen de politie het voltallige personeel en verscheidene leerlingen van het Maizi Higher Institute, een christelijke muziekschool, arresteerde. Onder de gearresteerden bevond zich ook de directeur van de school.

De arrestaties wijzen op een groeiende en gecoördineerde inspanning van de regering om christelijke onderwijsprogramma’s hard aan te pakken. Sinds afgelopen voorjaar leggen de autoriteiten beperkingen op aan privéscholen die naschoolse cursussen aanbieden.

Bronnen: ChinaAid, AsiaNews