fbpx

Pauselijke Lamborghini helpt wederopbouw Irak

maandag, 04 maart 2019
Nieuws
Kerk in Nood heropent dankzij de verkoop van een Lamborghini die paus Franciscus kreeg twee projecten op de vlakte van Nineveh in Irak.
ACN-20180730-74521 Lamborghini

De kleuterschool, toegewijd aan Maria, en een multifunctioneel parochiecentrum dat ook voor huwelijken en door andere geloofsgemeenschappen gebruikt wordt, werden door terroristen van Islamitische Staat vernield. De financiering is mogelijk dankzij de opbrengst van de verkoop van Lamborghini Huracán, die in 2017 aan paus Franciscus werd geschonken.

Beide gebouwen zijn gebouwd in Bashiqa. De stad, op nauwelijks 30 kilometer van Mosoel, werd zwaar beschadigd door de oorlog. Van de 580 vernielde huizen zijn er 405 hersteld of opnieuw opgebouwd. Ruim 50% van de christenen in de stad, goed voor 1.585 inwoners, is inmiddels teruggekeerd.

Dankzij financiële steun van paus Franciscus kon de hulporganisatie in 2016 ook al de Sint-Jozefkliniek in Erbil heropbouwen. Van daaruit wordt tot op vandaag nog steeds gratis medische hulp verstrekt. De projecten versterken het interreligieus samenleven, juist in een regio waar het fundamentalisme het samenleven zo ernstig heeft aangetast.