fbpx

Paus wijdt Rusland en Oekraïne toe aan Onbevlekt Hart Maria

maandag, 21 maart 2022
Nieuws
Paus Franciscus heeft bisschoppen en priesters over de hele wereld gevraagd om samen met hem op 25 maart te bidden voor de vrede, en Oekraïne en Rusland toe te wijden aan het Onbevlekt Hart van Maria. Kerk in Nood (ACN) roept op om samen met hen het gebed van toewijding te bidden.

De paus zal in de Sint-Pieterbasiliek op het hoogfeest van Maria Boodschap (25 maart) in de middag een boeteviering houden, waarbij hij ook het gebed zal uitspreken van toewijding aan het Onbevlekt Hart van Maria. De pauselijke aalmoezenier kardinaal Konrad Krajewski zal op hetzelfde moment een gebedsviering houden in het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima in Portugal. Bij het uitbreken van de recente oorlog tegen Oekraïne hebben de bisschoppen van de Latijnse ritus van Oekraïne op Aswoensdag gevraagd dat Paus Franciscus “Oekraïne en Rusland” aan het Onbevlekt Hart zou wijden. Op 15 maart kondigde het Vaticaan aan dat Paus Franciscus dat zou doen op 25 maart, de verjaardag van de wijding in 1984.

Inmiddels is er ook een speciaal beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima gearriveerd in Oekraïne, in 1920 gemaakt met hulp van zuster Lucia. Toen Maria in 1917 in Fatima aan haar en twee herderskinderen verscheen met een boodschap die aanspoorde tot gebed en berouw, vroeg zij ook om de wijding van Rusland. De wijding van 2022 ligt in het verlengde van wat al eerder is gedaan, maar is ook anders. Zij is specifiek en expliciet gericht tot twee landen die in een huidige schietoorlog verwikkeld zijn. Het kan worden opgevat als een meer specifieke toepassing, in de huidige extreme omstandigheden, van de consecratie die paus Franciscus zelf in 2013 heeft gedaan.

Hieronder leest u de tekst van de plechtige akte van toewijding aan het Onbevlekt Hart van Maria door paus Pius XII 

Allerheiligste Maagd Maria, tedere Moeder der mensen, om de verlangens van het Heilig Hart van Jezus en het verzoek van de Plaatsvervanger van Uw Zoon op aarde te vervullen, wijden wij onszelf en onze families toe aan uw Bedroefd en Onbevlekt Hart, o Koningin van de Meest Heilige Rozenkrans, en we bevelen U aan, alle mensen van ons land en de hele wereld. 

Aanvaard alstublieft onze toewijding, liefste Moeder, en gebruik ons ​​zoals U Uw plannen in de wereld wilt verwezenlijken. 

O Bedroefd en Onbevlekt Hart van Maria, Koningin van de Allerheiligste Rozenkrans en Koningin van de Wereld, heers over ons, samen met het Heilig Hart van Jezus Christus, Onze Koning. Red ons van de zich uitbreidende vloed van modern heidendom; ontsteek in onze harten en huizen de liefde voor zuiverheid, de praktijk van een deugdzaam leven, een vurige ijver voor de zielen en een verlangen om de rozenkrans trouwer te bidden. 

We komen met vertrouwen tot U, o Troon van Genade en Moeder van Schone Liefde. Ontsteek ons ​​met hetzelfde Goddelijke Vuur dat Uw eigen bedroefd en onbevlekt Hart heeft ontstoken. Maak van onze harten en huizen Uw heiligdom, en laat door ons het Hart van Jezus, samen met uw heerschappij, triomferen in elk hart en huis. 

Amen.