fbpx

Paus steekt met 50.000 kinderen vredeskaars aan

zondag, 02 december 2018
Nieuws
Met het aansteken van een kaars voor vrede in Syrië heeft paus Franciscus vandaag formeel de kerstcampagne van Kerk in Nood gestart. De afgelopen dagen staken ruim 50.000 kinderen in Syrië een kaars aan voor vrede.
Homepage-slider-kaars-paus

De internationale katholieke stichting Kerk in Nood (ACN) vraagt deze Kerst in het bijzonder om gebed en steun voor de bevolking van Syrië. De campagne begint formeel vandaag, op de eerste zondag van de Advent, met het symbolische aansteken van een kaars door de Heilige Vader aan het einde van het Angelus-gebed.

50.000 kinderen in Syrië
In de afgelopen dagen hebben meer dan 50.000 kinderen van verschillende religies meegedaan aan de campagne. De meesten zijn afkomstig uit de Syrische steden die het zwaarst door de oorlog zijn getroffen; Aleppo, Damascus, Homs, Marmarita, Hassaké, Tartus en Latakia. De kinderen hebben samen gebeden en kaarsen gedecoreerd met symbolen van vredes: kruizen, duiven en boodschappen van hoop om hun verlangen naar vrede over te brengen aan de wereld. Te vaak zijn Syrische kinderen slachtoffer van het conflict, dat nog steeds aan de gang is.

Vrede voor kinderen
Kerk in Nood roept mensen over de hele wereld op om de kreet van vrede van de kinderen uit Syrië beantwoorden door een kaars aan te steken, zoals de Heilige Vader vandaag deed. De kaars die hij vandaag aanstak, is gedecoreerd door een vakman uit de Bab Touma-wijk van de oude stad Damascus. Erop staan foto’s van zo’n 40 kinderen, de meesten uit Aleppo, samen met het logo van de campagne – een duif met uitgestrekte vleugels in de vorm van een kinderhand en de boodschap "Peace for the Children of Syria 2018" en het logo van Kerk in Nood. Het is niet de eerste keer dat Kerk in Nood zich inzet voor de kinderen van Syrië. In 2016 deed de organisatie reeds een beroep op het Europees Parlement via een live-verbinding met de kinderen in Syrië waarin zij hun verlangen naar vrede uitdrukten.

Noodhulp en wederopbouw
Na eerst aanjager te zijn geweest van de terugkeer van Christenen naar de vlakte van Nineveh in Irak, weet Kerk in Nood zich nu geroepen voorloper te zijn in de hulp en wederopbouw van Syrië, waar de christelijke aanwezigheid in rap tempo verdwijnt. De organisatie hoop met haar 23 landelijke kantoren wereldwijd 15 miljoen euro op te halen voor noodhulp, hulp bij de wederopbouw en pastorale steun. Dit komt bovenop de € 29.350.000 die het al heeft geschonken sinds het begin van het conflict in 2011. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de kinderen in de vorm van voedselpakketten, medicijnen, melkpoeder voor baby’s, geestelijke en psychologische steun voor getraumatiseerde kinderen, schoolgeld, studiebeurzen en bescheiden kerstpakketten voor meer dan 15.000 kinderen uit arme gezinnen. Helpt u de kinderen in Syrië?

Meehelpen of meer weten? Ga naar: 

https://helpsyrie.kerkinnood.nl/