Paus over Myanmar: “Respecteer toevluchtsoorden als kerken”

maandag, 21 juni 2021
Nieuws
Tijdens het Angelus deed Franciscus een nieuwe oproep tot gebed voor "de duizenden mensen die sterven van de honger" in Myanmar, een land zonder vrede. Ook riep hij de regering van het land op respect te tonen voor neutrale toevluchtsoorden als kerken.
20210524 Myanmar aanval katholieke kerk - Vatican News

“Moge het Hart van Christus de harten van allen aanraken en vrede brengen in Myanmar”, bad paus Franciscus gisteren tijdens het Angelusgebed vanaf het Sint-Pietersplein. Hij vestigde daarmee opnieuw de aandacht van de wereld op de zich ontvouwende tragedie in Myanmar, waar in de afgelopen dagen zelfs kerken die hun deuren hebben geopend voor ontheemden die de oorlog ontvluchten, door het leger zijn gebombardeerd.

“Ik verenig mijn stem met die van de bisschoppen van Myanmar, die een oproep hebben gedaan om de aandacht van de hele wereld te vestigen op de schrijnende ervaring van duizenden mensen in het land die ontheemd zijn en sterven van de honger. Wij pleiten er in alle vriendelijkheid voor om humanitaire corridors toe te staan en vragen dat kerken, pagodes, kloosters, moskeeën, tempels, evenals scholen en ziekenhuizen “worden gerespecteerd als neutrale toevluchtsoorden”.

Bron: AsiaNews